Tags: Huisapotheker

Description:

teaser-image

Huisapotheker

Joerie

KIES UW HUISAPOTHEEK

Vanaf 1 oktober kunnen personen die aan een chronische ziekte lijden en verschillende geneesmiddelen per dag gebruiken, hun huisapotheker kiezen.

WAAROM EEN HUISAPOTHEKER ?

Het voordeel van deze nieuwe service voor de chronische patiënten is dat de huisapotheker altijd een globale kijk zal hebben op de algemene gezondheidstoestand van zijn patiënt, dit leidt tot een gepersonaliseerde opvolging, individuele raadgevingen en de apotheker kan de patiënten op tijd naar andere zorgverstrekkers te sturen.
De apotheker kan ook een schema van de geneesmiddelen voorleggen.
Deze nieuwe service in de apotheek is volledig gratis voor de patiënt.

WAT IS EEN GENEESMIDDELENSCHEMA ?

Een medicatieschema werkt een beetje als een wegwijzer bij uw behandeling. Alle geneesmiddelen, met of zonder voorschrift, worden in een tabel opgenomen in functie van de dag en het moment van de dag. De bedoeling is dat u aan de hand van dit schema uw geneesmiddelen op een correcte manier inneemt. De apotheker zal met dit document ook de interactie, de posologie,… kunnen checken. Dit geneesmiddelenschema, dat uw eigendom is, moet natuurlijk toegankelijk zijn voor het hele verzorgingsteam (de geneesheer in eerste instantie).

Vraag vandaag nog aan uw apotheker of u van deze dienst mag gebruik maken.

BIJ UW APOTHEKER

Durf vragen te stellen
Vraag hem hoe uw geneesmiddel werkt
Vraag hem om uw geneesmiddelen uit te leggen en de posologie van uw geneesmiddelen op de doos te vermelden
Voor uw gemak, indien u verschillende geneesmiddelen neemt, vraag hem om u een medicatieschema op te maken